Fried van de Laar

 

Mijn passie voor levensmiddelentechnologie is al vroeg aangewakkerd. De combinatie van biochemisiche, technologische en organisatieprocessen maken het vak uitdagend. Hoe combineer je grondstoffen, technologie en arbeid tot een prachtig en veilig voedselproduct? De complexiteit verveelt mij nooit.

In mijn werk heb ik mogelijkheid om in veel bedrijven rond te kijken, de verschillende problematieken vroegtijdig te signaleren en de eisen vanuit de retail te vertalen naar praktisch toepasbare oplossingen. Ik heb in de praktijk geleerd hoe je het beeld van 'kwaliteitssystemen die tot last zijn' kunt omzetten in kwaliteitsystemen met grote bijdrage voor doelstelling van de onderneming.

 

Opleidingen en ervaringen

In 1991 ben ik aan de Wageningen Universiteit afgestudeerd als levensmiddelentechnoloog. Vanuit diverse functies als QA manager, productiemanager, certificeringsmanager en auditor ken ik de diverse invalshoeken van de levensmiddelen en petfood industrie. De 1e, 2e en 3e partij audits, mijn diverse competenties en mijn nationale en internationale ervaringen geven mij de mogelijkheid om vanuit verschillende posities bij te dragen aan de kwaliteitsystemen van uw bedrijf.

 

Auditor kwalificaties:

IFS Food, IFS Logistics, BRC Food, BRC S&D, FSSC 22000, ISO 22000

 

Sectoren:

Vlees, vis, eieren, zuivel, groente en fruit, graanproducten, bakkerijproducten, maaltijden, olie en vetten, droge ingredienten, pet food