Efficiente QA

QA is een blok aan uw been. De QA afdeling loopt niet optimaal. De verbetercirkel ( Deming) komt niet rond. De audit komt eraan en u bent er nog niet helemaal klaar voor. U komt intern niet tot structurele verbeteringen. Te vaak wordt jaar op jaar achteraf vastgesteld hoe het had gemoeten.

Veel foodbedrijven lopen vast in QA omdat ze de materie niet geheel overzien, de samenwerking intern niet optimaal verloopt of de waan van de dag regeert.  Als extern adviseur ga ik samen met de directie en QA afdeling aan de slag om de pijnpunten bloot te leggen om van daaruit samen te gaan bouwen.

 

Opdrachten

  • Afstemming tussen directie, productie en QA
  • Samenwerking tussen QA en QC
  • Verbetercirkel van Deming rondmaken
  • Planning voor de audit opzetten en monitoren
  • Discipline terugbrengen
  • Onderlinge samenwerking bespreekbaar maken

 

Mijn aanpak

Ik werk to the point en doelgericht. Eerst inventariseer ik de huidige stand van zaken. Dan wat als eerste nodig is. Ik neem zowel de directie, productie als QA actief mee in dit proces.  Naast het samen opstellen van het plan van aanpak monitor ik de voortgang. Waar nodig confronteer ik betrokkenen met hun eigen doelstellingen en afspraken. Wanneer kwaliteit tot routine van het productieproces geïntegreerd is, is alleen nog onderhoud nodig.

Bent u op zoek naar een extern deskundige die tijdelijk uw QA team versterkt? Zoekt u iemand die weet hoe je een kwaliteitssysteem opzet en kan implementeren? Neem dan contact met mij op.

 

Meer informatie

Neem contact met mij op via info@vandelaarconsult.nl of bel +31 (0)6 13166189.